Известие

Collapse
No announcement yet.

леки проблемчета

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• леки проблемчета

здравеите алфисти от три дни и аз вече съм в клуба на алфа ромео а именно 166 2.0 бензин колата е доста добра самоче има малки проблеми. първия е че нещо не ми държи обороти както си карам като освободя и ми загасва не е всеки път но е дразнещо а като я оставя на място си държи перфектни обороти нито претриса нито ги мени чудна работа!!!!втория е парното ваобще не иска да задуха продавача ми каза 4е нямало фреон и затова нетръгвало и третия е централното,заключва и веднага си се отключва сама направо луда работа

Първоначално публикувано от zeka1316 Покажи съобщение
    здравеите алфисти от три дни и аз вече съм в клуба на алфа ромео а именно 166 2.0 бензин колата е доста добра самоче има малки проблеми. първия е че нещо не ми държи обороти както си карам като освободя и ми загасва не е всеки път но е дразнещо а като я оставя на място си държи перфектни обороти нито претриса нито ги мени чудна работа!!!!втория е парното ваобще не иска да задуха продавача ми каза 4е нямало фреон и затова нетръгвало и третия е централното,заключва и веднага си се отключва сама направо луда работа
    По първият проблем, най-вероятно едно почистване на дросела и адаптация ще помогнат, но този проблем е много разпространен и с много причини.
    По вторият въпрос, вероятно не ти трабва парно, а "ладно", демек климатика.Ако няма фреон, наистина няма да тръгне.
    По третият въпрос, най-вероятно ти е тук проблема : http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...1&postcount=27
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

момчета друго излезе качвам се одеве вартя ама никаква реакция не стартера защото дори не цъка сигорно нещо с ключалката стана полудяххххххххххх

Comment

момчета друго излезе качвам се одеве вартя ама никаква реакция не стартера защото дори не цъка сигорно нещо с ключалката стана полудяххххххххххх
        Айде сега иди отзад и зачисти клемите на акумулатора, стегни ги хубаво и пробвай пак.Надявам се, че имаш кодовете, защото ще ти ги иска след разкачването на акумулатора.
        Ако след тази процедура не запали, почваш от мерене на акумулатора и ако е здрав, бендикс и стартер остават като причина.

Comment

След като направиш това, което колегата Myato ти каза, ако не тръгне стартера, ориентирай се по схемата:

трябва да провериш релето за стартера (J-5), което се намира ето тук:

та на въпросното реле, трябва да се измерят +12 V на изводи 86 и 87 в момент в който ключът е на позизия "стартер" .
          Ако горното се случва, ориентираш се към проверка по самия мотор............Ако стигнеш дотам, пиши за да не спамим излишно.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

благодаря за инфото колеги сега я закарах на доктор и утре сутрин ще си каже какво е дано стане бързо че още не съм и се нарадвал а взе да прави номерца още веднъж благодаря утре ще ви споделя какво и е било

Comment

колеги излезе стартер което ми е много чудно защото когато въртях колата ваобще нереагираше ама важното е че стана утре я вадя от бокса

Comment

колеги излезе стартер което ми е много чудно защото когато въртях колата ваобще нереагираше ама важното е че стана утре я вадя от бокса
                Няма нищо чудно.Като се скапе стартера или изгори бобината на бендикса, точно така става.Въртиш ключа и нъцки.

Comment

Working...
                X